Hürriyet

13 Mart 2016 Pazar

' Kardelen Ve Hercai Çiçeğinin Hikayesi'

Arkadaşlar mutlu sağlıklı pazarlar.. Bugünü daha iyi kılmak amacıyla bu hikayeyi sizlerle paylaşmak isterim.. Bunu öğrenmemin de bir ayrı hikayesi oldu ama onu başka zaman artık.
Yıllar evvel birbirini çok seven iki çiçek varmış. Bunlardan erkek olan sevgilisini o kadar çok seviyormuş ki, bahar da açtıklarında onu diğer çiçeklerden kıskanıyormuş. Buna dayanamayan erkek çiçek baharda binlerce çiçeğin içinde açmak ve kalabalığın içinde kaybolmak yerine kışın dondurucu soğuğunda  açarak canından çok sevdiği sevgilisini daha fazla görmeyi hayal etmiş. Yine bahar gelmiş bütün çiçekler toprağı 7 renge boyamış. Erkek çiçek kış için kurduğu hayalleri anlatmış, dişi çiçek sevgilisinin anlattığı fikirleri çok beğenmiş. Bir dahaki sefere hiç kimsenin açmaya cesaret edemediği zaman da kışın dondurucu soğuğunda açmak için sözleşmişler. Bahar bitmiş, yaz geçmiş, kış gelmiş.
Sevgilisine kavuşma hayaliyle heyecanda yerinde duramayan erkek çiçek, karın bir yorgan gibi kapladığı toprağı delerek yer yüzüne çıkmış. Bembeyaz karlar için de o renkleriyle göz kamaştıran sevgilisini aramış...ama bulamamış. Ümidini yitiren erkek çiçek bir süre sonra üzüntüsünden boynunu eğmiş ve soğuğun içinde o soğuğun şiddetine dayanamayıp ölmüş. İşte o günden sonra aşkı için kışın dondurucu soğuğuna bile aldırmadan karların içinde açan çiçeğe KARDELEN ve ona sadık kalmayıp aldatan çiçeğe ise HERCAİ adı verilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder