Hürriyet

20 Şubat 2016 Cumartesi

Ahmet DAVUTOĞLU

Arkadaşlar, iyi haftasonları diliyorum herkese. Yazılarımın her gün bir önceki günden daha fazla okunması beni ziyadesiyle memnun ediyor ve sizlere minettar bırakıyor teşekkür ediyorum :)
Bugün daha önce den başladığım siyasi liderler sırasında artık başbakanımız Ahmet Davutoğlu var..
Kendisi benim fikrime göre siyasi liderliğinin dışında çok donanımlı biri, 90 larda yazdığı kitaplar da şuan ki ortadoğuyu önceden neredeyse analiz etmiş ve yorumlamıştır.
Ahmet Davutoğlu 26 şubat 1959 da Konya' da doğdu. Okul zamanında İstanbul erkek lisesini bitirdi ve 1983 de boğaziçi üniversitesi ekonomi ve siyaset bilimi ve uluslaarası ilişkiler bölümlerinde çift anadal yaptı ki bu her babayiğidin hakkı değildir sanırım. Aynı üniversitenin kamu yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde de doktora yaptı. 1990 yılında Malezya uluslararası islam üniversitesinde yardımcı doçentlik yaptı. 1993 doçent oldu ve 93 95 yıllarında marmara üniversitesinde görev yaptı. Davutoğlu parlamento üyesi olmamasına rağmen 2009 yılında dışişleri bakanı olarak atandı. 2011 yılındaki seçimlerde konya milletvekili olarak meclise girdi ve dış işleri bakanı olarak göreve devam etti. Ve şuan da iyidir kötüdür herkesin kendi görüşü yorumu eleştrisi lakin Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder