Hürriyet

28 Şubat 2016 Pazar

Ateistlere Cevaplar

Arkadaşlar iyi haftasonları diliyorum herkese.. bugün ki konumuz başlıkta gördüğünüz gibidir. Bir şey bildiğimizden değil bu cevaplar lakin araştırmalar, videolar sonucunda edindiğim bilgilerle bunları yazmak istedim. Bilindiği üzere dünya da hala Allah'a inanmayanlar var bunlar ateist olarak bilinirler. Bu kişilerin başlıca 5 iddiaları bulunuyor yada bazı inananlar da bu soruları belki diye düşünenler olduğunu varsayıyorum ki olabilir tabi ki de. Ben şimdi bu soruları yazacağım tek tek ve Hamza Tzortzis'in cevaplarını aksedeceğim.
Soru 1 : Eğer her şeyi Allah yarattıysa Allah'ı kim yarattı ?
Bu sorunun iki basit cevabı var onlar da şöyle ki; tanrı kelimesinin anlamı asla yaratılamayan varlıktır. Başka bir deyişli onu hiç kimse yaratmamıştır. Başlangıcı yoktur ,eğer O nu hiç kimse yaratmadıysa başlangıcı yoksa o zaman o hep vardı. Bu yüzden Allah'ı kim yarattı diye soramazsın. Çünkü o hep vardı. Yani bir şey hep varolduysa o zaman 'Nasıl Yaratıldı' sorusu sorulmaz. Çünkü zaten hep vardı. Diğer cevap ise; Kainatın yoktan var olduğunu herkes kabul eder, bu yüzden bir nedeni yada bir yaratıcısı olması gerekir. Şimdi soru şöyle olmalı ki, o yaratıcıyı yaratan bir şey mi var? Eğer devam edersek bu soruya ' o zaman kainatı yaratan, yaratanın, yaratanını, yaratan kimdir sorusu gelir. Yani bu soru sonsuza kadar gider. Bu yüzden yaratılamayan, yaratılmayan bir şey olması gerekir.  O halde yaratılmamış bir yaratıcı var demektir.
Soru 2: Eğer Allah var ise dünya da neden bu kadar kötülük var?
Kötülük problemi bir problem değildir. Dünya da kötülük ve çok fazla ezanın bulunması Allah'ın olmadığı anlamına gelmez. Neden? Çünkü Allah El-Hakim'dir. İslam da dinin de Allah diyor ki; Ben Hakim'im yani her işi yerli yerinde yapan, hikmetli olan. Yani bu kadar çok cefaya birinin nasıl izin verebileceğini açıklayamadığımız, ya da kötü olduğunu düşündüğümüz şeylerin ardında bir Hikmet vardır. Ama Allah'ın elinde bir fotoğraf var ve bizim elimizde ise onun pikseli. Bizdeki bilgi parça halinde, Allah ise bilginin tümüne sahip. Yani eğer bir şeyin ardında bir hikmet varsa bu demektir ki bir sebebi var. 'Ama ben küçücük bir bebeğin kanserden ölmesinin ardında bir hikmet göremiyorum' diye düşünebilirsin. Bu bilgisizlerden gelen gayet makul bir cevap. Senin göremiyor olman bir hikmetin olmadığı anlamına gelmiyor. Bir örnek ile devam edeyim, ateistlerin buna karşı çıkması yeni yürümeye başlayan bebeğin tipik zihniyetidir. Yeni yürümeye başlayan bebek masaya doğru koşar ve bardağın içindeki o mükemmel sıvıdan içmek ister ve babası hayır der, bebek de der ki sen kötü babasın, ancak bu bebek bilmez ki bardağın içinde alkol vardır ve ona zararlıdır. Yani bu durumda bebek anne babasının bilgeliğine erişemez. Aynı zaman da şunu anlamamız gerekir ki İslam dininde Allah bize bu kötülüklerin önceden neden izinli olduğunun sebeplerini veriyor. Örneğin Mülk suresinde ölümü ve hayatı bizi imtihan etmek için yarattığını söylüyor, bu musibetleri kim gerçekten iyi amellerle karşılıyor görmek için aynı zamanda şunu da anlamamız gerekir ki; Hayat sadece bir imtihan değildir aynı zamanda imtihanı geçmemiz içindir. Çünkü Allah bir kula kaldıramayacağından fazlasını yüklemediğini söylüyor ( Bakara:286). Böylece bizi güçlendiriyor. Ve ilginç olan şu ki bu imtihanı geçtikten sonra cennete gittiğmizde seksen yıl boyunca sıkıntı çekmiş olsak bile cennetin küçük bir bölümünü gördüğümüzde Rasulullah Aleyhisselamın dediğine göre, evet bize sorulacak eza (eziyet) gördünüz mü? diyeceğiz ki Allah'a yemin olsun ki hiç eza görmedik.
Soru 3: Ben bilime inanırım neden Allah'a inanayım?
Arkadaşlar böylelikle iki cevabı vermiş olduk diğer 3 cevabı da güzel bir şekilde hazırlanıp yazacağım..okuduğunuz için teşekkürler. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder